
20 mrt Verfzaak Muller, een familiebedrijf

Het begin
Christiaan Johan Muller (1880) die enigst kind was, verliet zo rond zijn 20e het ouderlijk huis.
Hij ging naar Berlijn waar hij als schilder aan het werk ging. Samen met zijn vrienden besloten ze naar Amerika te gaan, waar ze hoopten veel geld te kunnen gaan verdienen. Hij kwam aan het werk in kolossale villa’s van krantenmagnaten en oliebaronnen o.a. in Chicago, Los Angeles en New York. Hier bracht hij het geleerde vak tot leven! Na zes jaar besloot hij weer terug te gaan naar Nederland. Hij vond hier zijn vrouw Maria Gesina Jansen. Ze kochten een woning in Musselkanaal aan de marktstraat 179 (nu 34) en lieten er door architect Prummel een woon-winkelpand van maken met achter het huis een schilderswerkplaats. Samen kregen ze tien kinderen, waaronder Johan Muller (1919).
Zo vader zo zoon
Ten tijde van de oorlog was er niet veel werk en moest zoon Johan zijn HBS studie staken om in het onderhoud van het gezin bij te dragen. Hij leerde het schildersvak van zijn vader. De schilderswerkplaats werd uitgebreid met een electrische verffabriek!
Hij ontmoette zijn vrouw Irmgard Hake welke het verkoopvak op het lijf geschreven was. Zij nam de winkel voor haar rekening en ontplooide die in alle opzichten, terwijl Johan vele schilders aan het werk hield. Samen brachten ze het ambachtsvak schilderen, verven en behangen tot een hoger niveau. Zij kregen twee kinderen: Hedwig Maria en Christiaan Johan Muller.


Irmgard Hake
Zij huwde in 1956 met Johan Muller. De toenmalige winkel kon wel wat hulp gebruiken. Zij pakte dit moeiteloos op en legde haar ziel en zaligheid erin. Velen wisten het pad naar de winkel te vinden. Met haar goede adviezen maakte ze de mooiste creaties. De winkel groeide gestaag. Dankzij haar verwierf de naam Muller wijd en zijd bekendheid.
Chris Muller
Na zijn studie aan de CNS (de Christelijke Nationale Schildersschool) te Zwolle kwam Chris in 1983 in het bedrijf van zijn ouders. Een forse uitbreiding van de winkel in 1999 was een logisch gevolg. Zijn vrouw Henriëtte Slim bleek grote affiniteit voor het vak te hebben en tot op de dag van vandaag runnen ze samen de zaak met grote toewijding. Samen hebben ze twee zonen: Johan en Martin Muller.
