Uitreiking hofleverancier verfzaak muller

Wij zijn bij koninklijke beschikking Hofleverancier.

 

Al 100 jaar lang brengen we kleur.

En dat doen we nog steeds met dezelfde passie.

Wat is er gebeurd?

Honderd jaar geleden opende Chris Muller (geboren 1880) de winkeldeur van Verfzaak Muller. Vanaf dat moment helpen en adviseren wij klanten, die nog steeds door diezelfde deur, met de markante messing klink, onze winkel betreden. Reeds honderd jaar zijn de woorden ‘Muller’ en ‘verf’ onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ons honderdjarig jubileum wordt tevens onvergetelijk omdat we u kunnen mededelen dat wij bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier zijn geworden! Deze eretitel is toegekend door Koning Willem-Alexander en is een predicaat voor bedrijven die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en daarnaast honderd jaar of langer bestaan.

Wat is een hofleverancier?

Een bedrijf kan het predicaat bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier ontvangen wanneer hij honderd jaar of langer bestaat. Maar, zelfs op zo’n jubileum is dat ontvangen niet zomaar, want er gaat een lange procedure aan vooraf.

Door de gemeente, provincie, economische zaken, arbeidsinspectie en verschillende ministeries wordt er kritisch gekeken naar de historie van het bedrijf én of de eigenaren een onberispelijk gedrag vertoond hebben. Zo worden verschillende kanten van het bedrijf onderzocht en met die adviezen maakt uiteindelijk de Koning de beslissing om het predicaat toe te kennen.

Hoeveel hofleveranciers zijn er?

Dat vroegen wij ons ook af! We hebben daarom het internet afgespeurd en het antwoord is te vinden op deze pagina op onze website.

Het wapenschild

Het schild wordt compleet met de hand gemaakt. In Nederland mag alleen Sillen & Co dit doen.

Het kleurrijke verhaal van Verfzaak Muller

Het wapenschild is door de Commissaris van de Koning, de heer René Paas, uitgereikt in kleine kring vanwege de ongelukkige omstandigheden met het corona virus. We hebben besloten om de festiviteiten rond het jubileum te verplaatsen naar een beter tijdstip. Houdt onze facebook in de gaten voor meer informatie hierover.

De heer René Paas hield een ontzettend mooie toespraak over de omgeving, Groningen en onze Verfzaak, welke hier gelezen kan worden.

Hofleverancier close up

Om toch ons honderdjarig bestaan met jullie te vieren, hebben we “Het kleurrijke verhaal van Verfzaak Muller” geschreven en als boek gedrukt

Meedere boeken op tafel
Kleurrijke zijkant van het jubileum boek

Het verhaal neemt u mee op een levendige reis door de eeuwen heen en beschrijft hoe een kleermakersfamilie gegroeid is tot een honderdjarige, zelfstandige verfzaak. We vertellen met veel kleur over de avontuurlijke reis naar Amerika van het begin van de vorige eeuw tot aan de nieuwste technische ontwikkelingen van de afgelopen jaren.

Maar meer willen we niet verklappen!

Het kleurrijke boek is tegen kostprijs verkrijgbaar in de winkel.

Boeken display